Dolby Vision and 1.15.1

Please post here for issues related to UHD discs
Dinst
Posts: 22
Joined: Fri Jul 24, 2020 9:51 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Dinst » Sat Aug 01, 2020 10:45 am

Good news! Top Gun played flawlessly for 15 minutes! I didn't want to leave it playing any longer as I'm very paranoid about burn in on my OLED :?

yusesope
Posts: 221
Joined: Sun Jul 28, 2019 3:34 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by yusesope » Sat Aug 01, 2020 11:21 am

Dinst wrote:
Sat Aug 01, 2020 10:45 am
I didn't want to leave it playing any longer as I'm very paranoid about burn in on my OLED :?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Now I understand why!

Mamma mia!
It's a bit of an exaggeration!
However, I understand your anxieties and that's why I updated my previous post.
Thanks for the feedback!

kcxserver
Posts: 33
Joined: Tue Apr 21, 2020 8:37 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by kcxserver » Sat Aug 01, 2020 11:22 am

yusesope wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:11 am
good job!! I can no longer find any problems. Everything seems to be working well. 24hz, dts:x, atmo, pgs subtitel and dv. Thanks alot!! :D 8)

yusesope
Posts: 221
Joined: Sun Jul 28, 2019 3:34 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by yusesope » Sat Aug 01, 2020 11:24 am

kcxserver wrote:
Sat Aug 01, 2020 11:22 am
yusesope wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:11 am
good job!! I can no longer find any problems. Everything seems to be working well. 24hz, dts:x, atmo, pgs subtitel and dv. Thanks alot!! :D 8)
Thank you too!
Find the version without debug window in my previous post.
Thanks again.

kcxserver
Posts: 33
Joined: Tue Apr 21, 2020 8:37 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by kcxserver » Sat Aug 01, 2020 11:38 am

yusesope wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:11 am
EDIT:
HERE version without debug window.
super very great 8) worked!

Dinst
Posts: 22
Joined: Fri Jul 24, 2020 9:51 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Dinst » Sat Aug 01, 2020 11:40 am

You're the man yusesope! Thank you! :D

ragico
Posts: 168
Joined: Fri Feb 15, 2019 1:09 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by ragico » Sat Aug 01, 2020 12:09 pm

I have already defined you as "the man of the miracles" and I can only confirm that.
Everything works flawlessly.
Great Yusesope.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

SamuriHL
Posts: 1711
Joined: Mon Jun 14, 2010 5:32 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by SamuriHL » Sat Aug 01, 2020 12:20 pm

Very nice! I guess I'll have a fun evening of Dolby vision watching tonight.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk


safcsat
Posts: 4
Joined: Sat Aug 01, 2020 12:54 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by safcsat » Sat Aug 01, 2020 12:57 pm

This is amazing work, so firstly, thank you!

I've installed the latest app for exoplayer, from a few posts back without the debug. Also have created the playercorefactory.xml and copied that over. No matter what I try, when I select to play with external player, or it does it itself as I have a rule in playercorefactory.xml, I get a popup to say external player is active, click ok when playback has ended, but nothing plays. Tried the samples from this thread to be sure it is not related to non-working conversions.

Any ideas?

Shield Pro 2019
Latest Kodi from Play Store
latest exoplayer.apk from this thread.

Dinst
Posts: 22
Joined: Fri Jul 24, 2020 9:51 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Dinst » Sat Aug 01, 2020 1:59 pm

safcsat wrote:
Sat Aug 01, 2020 12:57 pm
This is amazing work, so firstly, thank you!

I've installed the latest app for exoplayer, from a few posts back without the debug. Also have created the playercorefactory.xml and copied that over. No matter what I try, when I select to play with external player, or it does it itself as I have a rule in playercorefactory.xml, I get a popup to say external player is active, click ok when playback has ended, but nothing plays. Tried the samples from this thread to be sure it is not related to non-working conversions.

Any ideas?

Shield Pro 2019
Latest Kodi from Play Store
latest exoplayer.apk from this thread.
Are you trying to play via the Kodi Plex add on?

safcsat
Posts: 4
Joined: Sat Aug 01, 2020 12:54 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by safcsat » Sat Aug 01, 2020 2:04 pm

Dinst wrote:
Sat Aug 01, 2020 1:59 pm
safcsat wrote:
Sat Aug 01, 2020 12:57 pm
This is amazing work, so firstly, thank you!

I've installed the latest app for exoplayer, from a few posts back without the debug. Also have created the playercorefactory.xml and copied that over. No matter what I try, when I select to play with external player, or it does it itself as I have a rule in playercorefactory.xml, I get a popup to say external player is active, click ok when playback has ended, but nothing plays. Tried the samples from this thread to be sure it is not related to non-working conversions.

Any ideas?

Shield Pro 2019
Latest Kodi from Play Store
latest exoplayer.apk from this thread.
Are you trying to play via the Kodi Plex add on?
Ah! I had only tried direct playing from a NAS share within Kodi (mapped the share)

Just tried in Plex and it triggers Dolby Vision instantly! So this is indeed just for Plex? Better for me that way anyway!

Lost_Brit
Posts: 3
Joined: Sat Aug 01, 2020 2:02 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Lost_Brit » Sat Aug 01, 2020 2:05 pm

Hopefully someone can point me to what I'm doing wrong. Using Shield 2019 with LG C8.

I've got ExoPlayer set up as an external player with Kodi, and Exoplayer is launched, but after about 2 seconds, I get a message 'Playback failed'. This doesn't just happen on DV files made with latest MakeMKV, I can't get ExoPlayer to play any files at all.

Dinst
Posts: 22
Joined: Fri Jul 24, 2020 9:51 am

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Dinst » Sat Aug 01, 2020 2:32 pm

safcsat wrote:
Sat Aug 01, 2020 2:04 pm
Just tried in Plex and it triggers Dolby Vision instantly! So this is indeed just for Plex? Better for me that way anyway!
I have it working in both, it may have something to do with the way you've mounted your NAS. I was having issues until I mounted my external drive correctly.
Lost_Brit wrote:
Sat Aug 01, 2020 2:05 pm
Hopefully someone can point me to what I'm doing wrong. Using Shield 2019 with LG C8.

I've got ExoPlayer set up as an external player with Kodi, and Exoplayer is launched, but after about 2 seconds, I get a message 'Playback failed'. This doesn't just happen on DV files made with latest MakeMKV, I can't get ExoPlayer to play any files at all.
This does happen, try clicking play again or closing exoplayer and trying again.

safcsat
Posts: 4
Joined: Sat Aug 01, 2020 12:54 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by safcsat » Sat Aug 01, 2020 2:35 pm

Lost_Brit wrote:
Sat Aug 01, 2020 2:05 pm
Hopefully someone can point me to what I'm doing wrong. Using Shield 2019 with LG C8.

I've got ExoPlayer set up as an external player with Kodi, and Exoplayer is launched, but after about 2 seconds, I get a message 'Playback failed'. This doesn't just happen on DV files made with latest MakeMKV, I can't get ExoPlayer to play any files at all.
I get this (playing via Plex inside Kodi) and I just press play again and it plays.

Lost_Brit
Posts: 3
Joined: Sat Aug 01, 2020 2:02 pm

Re: Dolby Vision and 1.15.1

Post by Lost_Brit » Sat Aug 01, 2020 2:51 pm

Dinst wrote:
Sat Aug 01, 2020 2:32 pm
This does happen, try clicking play again or closing exoplayer and trying again.
Thanks, have done that, have tried uninstalling and reinstalling, cleared cache, restarting the Shield etc. Playback failed with every single file :-/

Post Reply